Chutné bezlepkové cestoviny vyrobené z ryžovej múky. Vhodné ako príloha ale aj samostatné jedlo.
Návod k príprave:
1. Dajte variť vodu (1liter vody na 100g cestovín), trochu osoľte a pridajte ešte lyžičku rastlinného oleja.
2. Nejlepší je však těstoviny ochutnat. Cestoviny vložte do rviacej vody a varte na silnom plameni 10-12minút.
3. Predtým ako cestoviny scedíte, doporučujeme ich nechať v hrnci v horúcej vode ešte 3 minúty.
4. Potom ich sceďte, dobre prepláchnite pod tečúcou vodou (najlepšie studenou) a nechajte odkvapkať.
Zloženie: ryžová múka, prírodný tapiokový škrob, soľ.
Cestoviny neobshaujú lepok, konzervanty ani farbivá.
Priemerné výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota:
Tuky:
Z toho nasýtené mastné kyseliny:
Sacharidy:
Z toho cukry:
Bielkoviny:
Soľ: 1448Kj (346Kcal)
0,4g
0,2g
82,3g
1,58g
3,42g
0,49g