S pektínmi z jabĺk a citrusových plodov, 1 : 1 1000 g ovocia 1150 g cukru Zmes na prípravu ovocných džemov a marmelád v prášku
Značka
Dr. Oetker
Hmotnosť
Brutto hmotnosť: 20,
Zloženie
Dextróza, Želírujúca látka (pektín), Regulátor kyslosti (kyselina citrónová), Palmový olej
Alergény
Vajcia Môže obsahovať, Vlčí bôb Môže obsahovať, Mlieko Môže obsahovať, Pšenica Môže obsahovať
Alergény sú vyznačené: Tučné, Alergény sú vyznačené: Veľké písmená
Príprava a použitie
1000 g ovocia + 1 Gelfix Klasik + 1150 g cukru = lahodný džem za pár minút. Príprava: 1. Očistené a odkôstkované ovocie nakrájame na veľmi malé kúsky alebo rozomelieme. 2. Odvážime 1000 g ovocia a dáme do väčšieho hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Gelfix Klasik pridávame vždy pred cukrom! 3. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania a prebublávania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme po pripravených pohárov. 4. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom a otočíme dnom nahor asi na 5 minút. Tip: Skúška želírovacej schopnosti: 1-2 kávové lyžičky horúceho hotového džemu kvapneme na tanierik. Ak je džem i po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 lyžičky Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
Číselná veľkosť
20 g
Druh skladovania
Pri izbovej teplote