Zloženie
Cukor, Zahusťovadlá (karagénan, karobová guma), Regulátor kyslosti (vínany draselné)
Môže obsahovať mlieko, vajcia, orechy a obilniny obsahujúce lepok.
Výživové hodnoty
Výživové hodnoty
na 100 g hotového výrobku*:
Energia 274 kJ/64 kcal
Tuky 0,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,0 g
Sacharidy 16 g
z toho cukry 16 g
Bielkoviny 0,0 g
Soľ 0,0 g
*výrobok pripravený podľa návodu s vodou a cukrom
Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)
Informácie o produkte
Logá tretích strán
Zelený bod
Skladovanie a použitie
Príprava a použitie
Na 250 ml (1/4 l) tekutiny (voda alebo ovocná šťava).
Príprava:
1 Obsah vrecka zmiešame s 2-3 lyžicami cukru (40 g), pridáme 250 ml tekutiny a dôkladne rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu.
2 Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme chladnúť.
3 Ešte vlažným želé zalejeme ovocie na torte.
Tortu je nutné pred nanesením želé potrieť napr. krémom alebo džemom. Ak želé pred použitím príliš stuhne, môžeme ho ešte raz krátko rozohriať.
Skladovanie
Minimálna trvanlivosť do: uvedené na zadnej strane obalu. Skladujte v suchu!