Zloženie
Cukor, Zahusťovadlá (karagénan, karobová guma), Regulátor kyslosti (vínany draselné), Farbivo (karotény
Môže obsahovať pšeničnú múku, ovsené vločky, mlieko, vajcia a orechy.
Výživové hodnoty
Výživové hodnoty
na 100 g hotového výrobku:
Energia 272 kJ/64 kcal
Tuky 0,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,0 g
Sacharidy 16,1 g
z toho cukry 15,6 g
Bielkoviny 0,0 g
Soľ 0,0 g
Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)
Informácie o produkte
Logá tretích strán
Zelený bod
Skladovanie a použitie
Príprava a použitie
Na 250 ml (1/4 l) tekutiny (voda alebo ovocná šťava).
Príprava:
1. Obsah vrecka zmiešame s 2-3 lyžicami cukru (40 g), pridáme 250 ml tekutiny a dôkladne rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 1 minútu.
2. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme chladnúť.
3. Ešte vlažným želé zalejeme ovocie na torte. Tortu je nutné pred nanesením želé potrieť napr. krémom alebo džemom. Ak želé pred naliatím príliž stuhne, môžeme ho ešte raz krátko zahriať.
Skladovanie
Minimálna trvanlivosť do: uvedené na zadnej strane obalu.
Skladujte v suchu!