Pred nákupom, Vás poprosíme, vyberte si kam chcete aby bola Vaša objednávka doručená.
platba
Uhorka Hadovka (KS)
Uhorka Hadovka
Krajina pôvodu závisí na aktuálnej ponuke v obchode a na čase dodania.
Plody uhorky obsahujú až 97% čistej vody. Uhorka sa stáva zaujímavou najmä obsahom kyseliny tartrónovej, ktorá zabraňuje tomu,aby sa škrob v organizme premenil na tuk. Nachádza sa v nej komplex vitamínov B, vitamín C, ale aj síra, mangán, fosfor, vápnik, draslík a bór.
Kuchynské využitie uhoriek je prevažne v studenej kuchyni ako prísada do šalátov, či príloha k jedlám.
Uhorky sú vďaka podielu vody vhodné aj na mixovanie a prípravu rôznych nápojov.
V našich zemepisných šírkach je rozšírený aj spôsob ich zimného uskladnenia v podobe nakladaných uhoriek.
Hodia sa na to najmä menšie odrody, ktoré sa zbierajú, keď sú ešte menšie.
Skladovanie: Uhorky môžeme skladovať v chladničke.
Nie je to však ideálny spôsob ich uskladnenia.
Lepšie spravíme ak ich dáme na tmavé a chladné miesto.
Teplota by sa mala pohybovať od 7 do 10 °C.
Takto by nám mohli vydržať niekoľko týždňov.
Skladovanie uhoriek na dlhšie obdobie je však zriedkavé.