Citrónová kôra obsahuje éterické citrónové oleje, ktorých aróma je veľmi intenzívna. Preto sa vynikajúco hodí ako prísada na pečenie alebo na ochucovanie. KOTÁNYI Citrónová kôra dodá vašim pokrmom závan sviežosti.
Marketing značky
Všetko začalo v roku 1881 s Janosom Kotányim a paprikou. Čoskoro pribudli vzácne korenia z celého sveta - im patrí naša vášeň. Vtedy aj dnes. To je dôvod, prečo vyberáme len prvotriedne prísady, aby sa dosiahla výnimočná chuť a vôňa Kotányi. Nechajte sa inšpirovať.
Ďalší popis
Viac receptov nájdete na www.kotanyi.com
Obal chráni arómu.
Citrónová kôra krájaná sušená
Zloženie
Môže obsahovať glutén, vajcia, sóju, zeler, sezam, mlieko (laktózu) a horčicu.
Skladovanie a použitie
Recepty
Citrónovo-mandľové lístkové cesto na 1 plech potrebujete:
1 rolku lístkového cesta, 200 g mletých mandlí, 1 balenie KOTÁNYI Citrónovej kôry, 1 cl Amaretta, 2 vaječné bielky, 100 g marcipánu, 1 vyšľahané vajce.
Návod na prípravu: Rozbaľte lístkové cesto. Zmiešajte mandle s KOTÁNYI Citrónovou kôrou a ostatnými prísadami. Zmes rovnomerne naneste na cesto, ktoré zrolujte. Rolku nakrájajte na plátky hrúbky palca a rozložte na papieri na pečenie a uložte na plech. Plátky potrite bielkom a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 190 °C 8-10 min.
Tip: Servírujte s vyšľahaným vanilkovým krémom.
Príprava a použitie
Použitie: Výborná do múčnikov a zákuskov, do tvarohu, pečiva, mäsových, rybacích a hydinových pokrmov.
Skladovanie
Skladujte v suchu.