Má asi 600x vyššiu sladivosť než cukor. Nepodporuje vznik zubného kazu. Sukralóza nemá vplyv na metabolizmus cukrov ani na krátkodobú a dlhodobú hladinu glukózy v krvi a je preto vhodná aj pre diabetikov. Je tiež samozrejme vhodná pre osoby na redukčnej diéte.
Sukralóza je veľmi stabilný aj pri vysokých teplotách, je teda vhodná aj na pečenie, konzerváciu a pri ďalších procesoch vyžadujúcich vysokú teplotu, je vhodná pre sladenie teplých i studených nápojov, do omáčok, múčnikov, mliečnych výrobkov atď Chróm, súčasť GTF (glukózového tolerančného faktoru), je dôležitý stopový minerál.
Napomáha využitie aminokyselín, urýchľuje syntézu bielkovín a má priaznivý vplyv na procesy látkovej výmeny. Zosilňuje účinky inzulínu a stabilizuje energetickú rovnováhu organizmu.Inzulín potom ako významný hormón nášho metabolizmu reguluje nielen hladinu cukrov, ale aj tukov a bielkovín v krvnom obehu. Podieľa sa na vytváraní svalovej hmoty a znižovaní množstva telesného tuku. Môže byť nápomocný pri cukrovke a hypoglykémii.
Nedostatok chrómu pôsobí negatívne na psychiku človeka, môže viesť k vzniku úzkostných stavov, únavy, neznášanlivosti glukózy, nevyrovnanému metabolizmu aminokyselín a zvýšenému nebezpečenstvu arteriosklerózy.
Aktívne zložky v 1 tablete:
pikolinát chrómu 3 g
Energetická hodnota v 1 tablete (150 mg): 2, 4 kJ (0,56 kcal), v 100 g: 1 600 kJ (377 kcal).
,strong>Odporúčané denné dávkovanie: maximálne 10 tabliet denne. Výživový doplnok - nízkokalorické sladidlo. Vhodné pre diabetikov aj pre redukčnú diétu