Pridáte len ovocie, Pektíny z citrusov a jabĺk, 2:1 1000 g ovocia, 500 g cukru Extra, Na stredne sladké alebo stredne zrelé ovocie, Neobsahuje palmový olej, Na domáce použitie
Marketing produktu
Extra Želírovací cukor na prípravu ovocných džemov a marmelád
1000 g ovocia + 500 g Extra Želírovacieho cukru = lahodný džem so 66 % ovocia.
Želírovací cukor. Cukor s prísadami
Zloženie
Cukor, Želírujúca látka 1,1 % (pektíny), Kyselina (kyselina citrónová), Konzervačná látka (kyselina sorbová)
Výživové hodnoty
Výživové hodnoty
na 100 g hotového výrobku*:
Energia 730 kJ/172 kcal
Tuky 0,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 40 g
z toho cukry 40 g
Vláknina 2,0 g
Bielkoviny 0,6 g
Soľ 0,05 g
*výrobok pripravený podľa návodu so zmesou najobvyklejšieho ovocia
Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)
Informácie o produkte
Logá tretích strán
Zelený bod
Skladovanie a použitie
Príprava a použitie
Príprava:
1. Očistené a odkôstkované ovocie nakrájame na veľmi malé kúsky alebo rozomelieme.
2. Odvážime 1000 g ovocia a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme Extra Želírovací cukor a dobre premiešame.
3. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov.
4. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom a otočíme dnom nahor asi na 5 minút.
Tip Skúška želírovacej schopnosti: 1-2 lyžičky horúceho hotového džemu kvapneme na tanierik. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.
Skladovanie
Skladujte v suchu!