Prípravok na varenie ovocných džemov a marmelád zo sladkého ovocia
Ďalšie informácie: 1 kg ovocia : 0,5 kg cukru/kratšie varenie = viacej vitamínov.
Značka
Mäspoma
Hmotnosť
Brutto hmotnosť: 25,
Zloženie
Dextróza, Želírujúca látka: agar, Regulátor kyslosti: kyselina citrónová, Chemická konzervačná látka: kyselina sorbová, Protipeniaca látka: palmový tuk, Výrobok môže obsahovať: horčicu, sezam, zeler
Alergény
Zeler Môže obsahovať, Horčica Môže obsahovať, Sezamové semienka Môže obsahovať
Príprava a použitie
Vhodný na prípravu ovocných džemov a marmelád zo sladkého a stredne kyslého ovocia (marhule, jahody, slivky, atď). 1. Ovocia podľa potreby spracujeme (odstránime šupky, jadierka, kôstky, nakrájame, rozomelieme príp. prepasírujeme). 2. Odvážime 1 kg spracovaného ovocia, Džemko Mäspoma 1:1 zmiešame s 2 lyžičkami pripraveného cukru, pridáme k ovociu a v širšom hrnci privedieme do varu. 3. Vo vriacej zmesi rozpustíme zvyšný cukor. Necháme dôkladne variť 5 minút. Nevaríme dlhšie ako je potrebné, pretože vysoká teplota ničí vitamíny. Po odstavení nalievame horúci džem do čistých pohárov. 4. Poháre uzavriem viečkom a otočíme hore snom asi na 10 Minút. Tip na recept: Višňový džem so škoricou 1 kg višní odkôstkujeme, zmiešame s prípravkom Džemko Mäspoma 2:1 a privedieme do varu. V prípade, ak nechceme, aby džem obsahoval šupky, môžeme variť aj s kôstkami, a potom pasírujeme cez sitko. Do vriaceho ovocia pridáme 0,5 kg cukru. Znovu privedieme do varu, pridáme 1 lyžičku mletej škorice a varíme na miernom ohni 5 minút. Podľa chuti môžeme pridat šťavu z jedného citróna. Horúci džem nalievame do pohárov, ktoré na 10 minút prevrátime hore dnom.
Číselná veľkosť
25 g
Druh skladovania
Pri izbovej teplote
Podmienky skladovania
Skladujte na suchom mieste, chránenom pred priamym účinkom slnečného žiarenia.